• Йога та правильне харчування

    Для тих, хто тільки починає заняття йогою, постає питання про правильне харчування. Якщо звернутися до витоків, то в йогичній традиції існує поділ їжі на дві категорії — живу або тваринну і неживу. До першої відносяться, м’ясо, яйця, морепродукти, риба. До другої — вся рослинна їжа, молоко, і всі похідні від цих продуктів. Йоги стверджують, що […]

    Читать далее

  • Рецепти прохолодних напоїв

    Холодні напої доречні в будь-яку пору року. Влітку – це порятунок від спеки. Приготування таких напоїв справа легка, що не вимагає багато часу й складних інгредієнтів. Спробуйте освоїти кілька рецептів, щоб урізноманітнити питний раціон. Рецепти Найпопулярніші холодні напої – це квас, компот, морс, лимонад, соки. Але є ще і фраппе, безалкогольні коктейлі, корисні трав’яні чаї. […]

    Читать далее

  • Лайфхак для кухні

    Кухня – це місце, де не тільки готується їжа. Для багатьох сімей це своєрідна культова територія, де можна після робочого дня зібратися, просто поговорити зі своїми близькими, всією сім’єю приготувати якусь нову страву, і навіть прийняти друзів. Але приготування їжі, зберігання продуктів, прибирання, практичний розподіл – все це вимагає часу і сил. Для полегшення робіт […]

    Читать далее

  • Вся користь полуниці і цікаві факти про неї

    Час королеви ягід полуниці – червень. Соковита, з вишуканим ароматом і ніжним смаком, полуниця відкриває ягідний сезон в наших широтах. Ми любимо її соло, з неї робляться приголомшливо смачн начинки для пирогів і пиріжків, вона входить до складу безлічі десертів, з неї варяться ароматні компоти. Але ще у полуниці багато властивостей, які можуть здивувати. • […]

    Читать далее

  • Цікаве про кропиву (в кулінарії)

    Нам з дитинства знайома ця рослина, від якої були тільки лише неприємності. На дачі, в таборі, в лісі, в будинку відпочинку зустрічалася нам кропива на кожному кроці і ці зустрічі могли закінчитися подряпинами, свербынням і сльозами. Дуже часто вона заставала зненацька під час захоплюючих ігор або збирання ягід. Її опіки були абсолютно несподіваними і болючими. […]

    Читать далее

  • Оригінальний рецепт зі спаржі

    Раніше спаржа або аспарагус, була неодмінною прикрасою всіх букетів і розцінювалася у наших садівників виключно як декоративна рослина. А в цей час в західних країнах молоді пагони аспарагуса були делікатесом. Спаржа, як овоч, була відома і римлянам і древнім грекам. Вони навіть приписували їй чарівні магічні властивості. Аспарагус був їжею не для всіх, а тільки […]

    Читать далее

  • Вся користь води

    Яким чином речовина без смаку, без кольору і без запаху може настільки потужно впливати на наше життя?! Наша життєдіяльність неможлива без води. Для діяльності органів слуху і зору, для органів кровообігу і травлення, для кісткової тканини і шкірного покриву і навіть для клітин мозку — для всього необхідно вода. Нормальна діяльність організму безпосередньо залежить від […]

    Читать далее

  • Історія квасу

    Ще років з 20 тому в спекотні літні дні можна було побачити у пересувних діжок досить великі черги людей з банками і бідонами. Квас із задоволенням вживали солідні чоловіки, домогосподарки і діти. У той час пепсі-кола і фанта були чимось недосяжним, а ось квас був своїм, рідненьким напоєм, ідеальним для спекотного літнього дня. Квас – […]

    Читать далее

  • Що слід брати з собою на пікнік

    Сидіти вдома протягом вихідних ніхто не збирається і найактивніші обов’язково здійснять виїзд на природу. Рішення більш ніж мудре, а якщо до цього додати гарну компанію і відмінне частування, то вихідні запам’ятаються на довго. Головне правило пікніка – відпочинок повинен бути максимально комфортним. І не важливо це виїзд на природу з дітьми, сім’єю або в компанії […]

    Читать далее

  • Поради: як правильно готувати овочі

    Завдяки будь-якій термічній обробці, овочі стають смачніше, але з корисними речовинами тут біда… Вітаміни і інші мікроелементи руйнуються. Наприклад, під час готування супу, «йде» майже 50% фолієвої кислоти з капусти, стільки ж кальцію з горошку і квасолі, понад 30% вітаміну Е втрачають морква та селера, а від вітаміну С залишається не більше 30%. З таким […]

    Читать далее