(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

🥔3 рецепти дерунів, які з’їси разом з виделкою🍴

🥔3 рецепти дерунів, які з’їси разом з виделкою🍴

За апетитною та хрусткою скоринкою може ховатися НЕ тільки ніжна картопля, а й сир, кабачки, гриби та фарш.

Як зробити тісто для дерунів?

Деруни — це оладки, які готують з тертої картоплі, цибулі, спецій та іноді яєць.

Що потрібно врахувати перед приготуванням тісту?

Найкраще використовувати крохмалисті сорти картоплі. Як правило, у них світло-коричнева шкірка та білуватий м’якуш. Молода картопля НЕ підійде, оскільки в ній менше крохмалю, ніж у старій.

Картоплю найкраще натерти на дрібній тертці. Тільки треба чистити не всю картоплю разом, а по 2-3 штуки.

Щоб терта картопля НЕ темніла, її треба натерти по черзі з цибулею. Крім того, цибульне пюре ще й додасть готовим дерунам прекрасний аромат та золотистий колір.

Замість цибулі можна додати 1-2 столові ложки сметану. Вона не дозволить картоплі потемніти, а також зробить деруни більш повітряними.

Деруни з сиром

Інгредієнти:

100 г твердого сиру;

1 зубчик часнику;

5-7 картоплин;

1 цибулина;

сіль за смаком;

мелений чорний перець — за смаком;

1 яйце;

1-2 столові ложки крохмалю.

Приготування:

Натріть сир та часник. По черзі натріть картоплю і цибулю. Додайте до цієї суміші сир, часник і спеції та добре перемішайте. Якщо сир досить солоний, то можна не класти сіль або ж покласти зовсім трохи. При необхідності додайте в тісто яйце та крохмаль.

Деруни з фаршем

Інгредієнти:

200-300 г фаршу (можна взяти будь-яке м’ясо, наприклад свинину, яловичину або курку);

2 цибулини;

сіль за смаком;

мелений чорний перець — за смаком;

5-7 картоплин;

1 яйце;

1-2 столові ложки крохмалю.

Приготування:

Додайте у фарш 1 терту цибулину, сіль та перець, перемішайте. Можна додати інші спеції на ваш вибір. Натріть черзі картоплю і другу цибулину. Додайте трохи спецій і, якщо потрібно, яйце та крохмаль і ретельно перемішайте.

Фарш і картоплю можна просто перемішати, а можна зробити деруни з начинкою.

Деруни з грибами

Інгредієнти:

200-300 г печериць;

трохи рослинної олії;

5-7 картоплин;

1 цибулина;

сіль за смаком;

мелений чорний перець — за смаком;

1 яйце;

1-2 столові ложки крохмалю.

Приготування:

Наріжте гриби невеликими кубиками та злегка обсмажте на розігрітій олії. Натріть картоплю та цибулю. Додайте спеції і перемішайте. При необхідності додайте яйце і крохмаль та ще раз добре перемішайте. Гриби можна додати в картопляну суміш або ж використовувати в якості начинки, як в деруни з фаршем.

 

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE