(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

🐟Хек під томатним маринадом, смачно та просто!🍅

🐟Хек під томатним маринадом, смачно та просто!🍅

Напевно, 80% українських сімей готували рибу під томатним маринадом і в будні, і в свята. Багато-багато моркви, цибулі, мінімум спецій, томат та будь-яка, навіть найдешевша риба перетворювалася на справжній харчовий захват. Таку рибку можна було зустріти і в їдальні, і в ресторані, і в відділах «Кулінарія». На банкетах та просто під час тихого сімейного застілля.

Найкращою рибою для такої страви був хек. М’ясо хека трохи сухувате, а маринад надає йому соковитість. Якщо замість оцту додати сік лимону або лимонну кислоту, то маринад виходить м’якше та приємніше на смак. Маринад повинен бути в міру солодким, в міру гострим, мати ледь вловиму кислинку. Риба під маринадом повинна настоюватися в прохолодному місці декілька годин. В ідеалі 12 годин.

Справжнє свято смаку: шматочки смаженої риби, просочені соусом, ароматною цибулею та морквою, легкий смак петрушки та лаврового листа.

Інгредієнти:

  • хек 700 г.
  • сіль за смаком
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • томатна паста 125 г.
  • перець чорний мелений 1⁄2 ч. л.
  • сіль для маринаду 1 ч. л.
  • цибуля ріпчаста 180 г.
  • морква терта 180 г
  • часник 2 зубчики
  • цукор 2 1⁄2 ч. л.
  • вода 200 г.
  • лимонний сік 1 ч. л.
  • петрушка 20 г.
  • рослинна олія 2 ст. л.

Приготування:

1.Хека розморозити, як зазначено на упаковці виробника.

2.Розмороженого хека добре очистити, промити та нарізати шматками. Посолити, залишити на 20 хвилин.

3.На розігріту сковороду додати рослинну олію. Обсмажити в маслі шматочки риби. За бажанням можна обваляти рибу в борошні.

4.Готову рибу викласти на блюдо. Даємо охолонути. Коли риба охолоне, її треба розібрати. Видалити всі кістки, залишки плавників.

5.Моркву натерти на тертці, цибулю розрізати на чотири частини та нашаткувати. Стебла петрушки дрібно порубати.

6.Томатну пасту, перець, сіль, цукор, лимонний сік, воду, часник з’єднати в однорідну масу.

7.Розігріти сковороду. Додати 2 столові ложки рослинної олії. Відправити в сковороду овочі та тушкувати, доки овочі не стануть м’якими.

8.Додати томатну заправку та тушкувати 5-7 хвилин.

9.Додати зелень петрушки та лавровий лист. Тушкувати 1 хвилину. Зняти з вогню. Прибрати лавровий лист.

10.Гарячий маринад викласти на рибу.

11.Поставити в прохолодне місце на 2-3 години. Ідеально залишити на 12 годин.

Ніжна, ароматна риба готова. Смачного!

 

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE