(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Хумус

Хумус

Називати хумус пюре їх бобових — помилково. Основний і єдиний правильний
інгредієнт для хумусу — турецький горох нут.

Так що ж таке хумус?
Пастоподібна суміш подається як соус до бутербродів, овочыв або чіпсів. Хумус гарний
із свжім хлібом або сухими крекерами. Ця страва входить до раціону вегетаріанців.
Крім нуту, хумус не можна уявити без тахіні. Це особлива паста, приготовлена ​​з
перемеленого насіння кунжуту, яке попередньо просмажене. Також в список інгредієнтів для
приготування даної страви входять оливкова олія (безумовно, це ідеальний варіант, але
можна обмежитися будь-якою рослинною), сік лайма чи лимона, часник і сіль.
Якщо зовсім просто, то спершу нут відварюється, товчеться і змішується з іншими
інгредієнтами. Це класичний рецепт, але креатив ніхто не забороняв і в цю страву можна
додавати безліч нових елементів — шпинат або кмин, насіння льону і паприку, мелені горіхи
та базилік.

Трохи історії і про користь даної закуски
Історики стверджують, і цьому є документальне підтвердження, що перші згадки про
хумус знайдені при розкопках в Єгипті. Це не дивно, так як вирощування зернових і,
особливо, бобових було розвинене в Стародавньому Єгипті. В ті часи нут використовували
не тільки для приготування хумуса. Нут благотворно діє на травну систему. Крім того, у
хумусі містяться наступні корисні елементи:
• жирні кислоти, що сприяють виведенню холестерину;
• вітаміни групи В, які допомагають у регулюванні рівня цукру в крові й стимулюють
мозкову діяльність;
• фолієва кислота, незамінна для функціонування імунної системи;
• клітковина;
• вітамін Е, яким багате оливкова олія.
Класичний рецепт хумуса
Пару склянок нуту замочити на ніч, вранці відварити, посолити наприкінці варіння і
злити воду. Підготувати спеції — паприку, зіру, зелень, часник і все перемолоти в блендері.
Додати тахини, оливкову олію, відварений нут і все перемолоти блендером.

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE