(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Кориця — джерело корисних речовин!

Кориця — джерело корисних речовин!

Обожнюєте корицю в їжі? Правильно, ось що вона може робити…

Кориця — не тільки спеція для глінтвейну та десертів. Вона володіє масою корисних властивостей.

Кориця виготовляється з внутрішньої кори дерев. Існує два типи кориці:

  1. цейлонська кориця;
  2. китайська кориця, яка є більш поширеним сортом.

Цейлонська кориця солодше та менш доступна. Кориця буває у вигляді паличок та порошку. Палички кориці краще підходять для тривалого зберігання, але порошок сильніше за смаком.

Зберігати корицю потрібно в щільно закритій скляній тарі в сухому, прохолодному, захищеному від світла місці.

Палички кориці зберігають свіжість до одного року, а мелена кориця — до шести місяців.

І ось які корисні властивості є у кориці.

  • Знижує рівень цукру в крові.

Дослідження підтвердили, що кориця може знизити рівень цукру в крові у діабетиків на 10-29%.

У кориці є органічна сполука, яка допомагає клітинам засвоювати глюкозу. Крім того, кориця уповільнює розщеплення вуглеводів в травному тракті.

  • Зменшує кількість «поганого» холестерину.

У людей з 2 типом цукрового діабету кориця знижує рівень «поганого» холестерину та підвищує рівень «хорошого» холестерину.

  • Підвищує імунітет.

У кориці багато антиоксидантів, які захищають організм від пошкоджень. У ній навіть більше антиоксидантів, ніж в часнику та орегано.

  • Допомагає лікувати респіраторні інфекції.

Було виявлено, що масло кориці допомагає лікувати інфекції дихальних шляхів.

  • Запобігає карієсу.

Полоскання рота водою з маслом кориці допомагає ефективніше захистити зуби від карієсу.

  • Корисна для мозку.

У цейлонської кориці є два з’єднання, які зупиняють накопичення специфічного білка в мозку А він прискорює хворобу Альцгеймера.

Також кориця допомагає вилікувати багато інших серйозних хвороб.

А ви часто вживаєте корицю? До яких страв її додаєте?

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE