(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Поркетта, все про ковбасу

Поркетта, все про ковбасу

Поркетта (la porchetta) — традиційна страва для центральних італійських
регіонів. Важко знайти туриста, який побував в Італії і не покуштувала поркетти. Ні
одне застілля, жоден фестиваль, жодне свято в Італії неможливий без поркетти.
З настанням осені la porchetta — неодмінна закуска на презентаціях вин нового
врожаю. І на урочистих прийомах і в вуличних лавочках можна знайти
цей  делікатес.
Чим же заслужена така любов італійців?
Поркетта є смажений рулет зі свинини. В ідеалі, для солідних
святкувань його форма має вигляд цілого поросяти з хрусткою підсмаженою скоринкою.
Такий рулет розраховується на дуже велику кількість персон, але є і
модифікована версія чоловік на 10-12.
Для приготування цього делікатесу знадобляться грудинка і корейка зі свинини.
М’ясо маринується, додаються трави і спеції, згортається в рулет і запікається.
Таким рецептом користувалися за часів пізнього Середньовіччя. На столи виносилися
блюда, з наїдками немеряних масштабів і краси, серед яких центральне місце
займала наша поркетта. Вона завжди займала місце в центрі величезного столу.
У складі традиційної поркетти присутні не тільки м’ясо, але і досить
великий відсоток сала, що додає даному делікатесу калорійності і поживності.
Для приготування береться однорічний порося, вагою до 50 кг. Туша потрошити,
позбавляється від кісток. М’ясо приправляється міксом спецій, серед яких обов’язковий
фенхель, часник. Час запікання може зайняти до декількох годин.
Взагалі, як це прийнято в Італії, єдиного основоположного рецепта поркетти не
існує. Кожна область готує її по-своєму. Незмінними залишаються додавання
фенхеля, вина і форма вироби.

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE