(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Рецепти вареників з ягодами

Рецепти вареників з ягодами

Не варто думати, що єдина підходяща ягідна начинка для вареників – це вишня. Безумовно,
вареники з вишнею це класика, але навіщо ж ігнорувати інші ягоди, навіщо обмежувати
політ фантазії?
Пропонуємо приготувати вареники з різними ягодами.

• Вареники з журавлиною. Це дуже смачний десерт, який готується дуже швидко і,
на жаль, так само швидко з’їдається. Журавлину для вареників можна
використовувати свіжу і заморожену, що дозволяє готувати таку страву круглий рік.
Спершу готуємо тісто. Дві з половиною склянки борошна просіваємо скрізь сито й в гірці
робимо поглиблення, куди насипаємо столову ложку цукру, половину чайної ложки солі, два
яйця і, поступово додаючи воду, замішуємо тісто. Тісто добре вимісити загорнути в плівку і
залишити на півгодини. Ягоди журавлини, якщо беруться заморожені, то трохи розморозити,
добре промити, дати стекти воді і перемішати з цукром. Тісто ще раз вимісити, сформувати
валик, нарізати його на однакові невеликі шматочки, які розкотати на круглі тонкі коржі. На
кожен коржик покласти начинку, защипнути край і відварити в підсоленій воді. Подавати зі
сметаною і з розтопленим вершковим маслом.

• Варіант вареників з ягодами — асорті. Для такої начинки підійдуть всі сезонні ягоди
— малина, полуниця, суниця, чорниця, ожина. Все, що є в даний момент у продажу
або в Вашому городі.
Тісто можна приготувати заварне — це найпростіший варіант. У дві склянки просіяного
борошна влити склянку окропу і посолити. Таке тісто дуже еластичне, не липне до рук. Його
теж потрібно, як і в попередньому рецепті, покласти в миску «відпочити» на півгодини.
Потім з тіста сформувати валик, нарізати на однакові шматочки і з них знову розкотати
кружальця. На кожен викладається суміш з ягід і трошки присипати цукром. Формуються
вареники, які відварюються. Подавати їх можна, полив ягідним сиропом і сметаною.

 

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE