(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

🥧Різдвяний кекс з мандаринами🍊

🥧Різдвяний кекс з мандаринами🍊

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 г.
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове — 150 г.
  • Цукор — 150 г.
  • Мандарин — 3 шт.
  • Сухофрукти — 180 г.
  • Коньяк — 3 ст. л.
  • Шоколад темний — 100 г.
  • Вершки — 2 ст. л.
  • Журавлина свіжа (для прикраси) — 2 ст. л.
  • Шоколад білий (для прикраси) — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти. Сухофрукти залийте окропом на 5 хвилин, злийте.
  2. Очищені мандарини розберіть на часточки та відставте підсушуватися на 1 годину. Сухофрукти залийте коньяком.
  3. У сотейнику або сковороді розтопіть 1 ст. л. вершкового масла з 1 ч. л. цукру. Додайте часточки мандарину, перемішайте та готуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин.
  4. На цій же сковороді нагрійте сухофрукти до випарювання всієї рідини.
  5. М’яке вершкове масло, цукор та ванілін збийте до крему. Додайте яйця по одному, кожен раз збиваючи до однорідності.
  6. Додайте борошно та мигдаль, подрібнений в блендері, перемішайте все за допомогою лопатки, потім додайте сухофрукти.
  7. Прямокутну форму для запікання змастіть вершковим маслом та присипте борошном. Викладіть половину тіста. Зверху розмістіть часточки мандарина.
  8. Закрийте їх іншим тістом. Поставте запікатися форму в розігріту до 160 градусів духовку на 1-1,5 години.
  9. Кекс остудіть спочатку трохи в формі, а потім на решітці.
  10. Збризніть кекс коньяком, загорніть його в пергамент та покладіть в бляшану коробку (або загорніть у фольгу), залиште настоюватися в прохолодному місці на 1 місяць. У призначений день дістаньте з холодильника та розгорніть. Дайте кексу нагрітися до кімнатної температури.
  11. Для шоколадної глазурі в каструльці з подвійним дном з’єднайте шматочки шоколаду та 2 ст. л. вершків, розтопіть на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою. Покрийте верх кексу глазур’ю та прикрасьте по своєму бажанню. Це можуть бути свіжі ягоди журавлини та білий шоколад.

Смачного!

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE