(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Цікаві факти про шовковицю і рецепти

Цікаві факти про шовковицю і рецепти

Чому тутові дерева або тутовник всі звикли називати шовковицею, і саме ця назва стала
часто вживаною? Все просто! Листя дерева – основна їжа шовкопряда. Це унікальна гусінь,
яка звиває лялечку з шовкової нитки. А де тільки шовк не використовується. З нього
виробляють найдорожчі і вишукані тканини, в медицині, навіть в авіапромисловості.
Але не тільки шовкопрядові цікаве тутове дерево. Ягоди шовковиці смачні, соковиті,
ароматні і дуже корисні. У них містяться вітаміни групи В, а також рідкісний вітамін К, такі
мікроелементи як калій, магній, фосфор і залізо. Якщо регулярно додавати в раціон ягоди
шовковиці, нормалізується робота серця, а біла шовковиця сприяє нормалізації нервової
системи.
Факти про шовковицю
• Всі знають, що забруднені шовковицею руки дуже складно відмити. Вихід тут дуже
цікавий. Якщо руки забруднені в чорній шовковиці – вони миттєво відмиються білими
ягодами шовковиці.
• Згідно з легендою під шовковичним деревом ховався від спеки Спаситель. Знаючі
люди кажуть, що це дерево до сих пір росте в Єрихоні. Версія трохи спантеличує, так як
дерева можуть жити максимум до 500 років, але легенда є легендою, тому оскаржувати її ми
не будемо.
• Білу шовковицю почали вирощувати в Піднебесній й дерево було виключно для
харчування шовкопрядів, плоди не розглядалися взагалі.
Рецепти з шовковицею
Що ж можна приготувати з шовковицею? Без сумніву, це будуть десерти — мармелад,
соуси, варення, джеми, начинка для багатьох видів випічки або навіть вино. Спробуємо
приготувати простий, але дуже смачний кекс з шовковицею. Чотири яйця збити міксером або
вінчиком, додати склянку цукру і збити до білого кольору. Повільно, не припиняючи
збивати, додати склянку борошна і розпушувач (тут можна взяти традиційну соду і погасити
її лимонним соком). Форму добре змастити маслом, налити трохи тіста, покласти шар ягід
шовковиці, шар тіста. Шари чергувати поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар – тісто.
Випікати при 150 градусах півгодини.
І ще один рецепт пікантного страви – маннік на кефірі з кавою і шовковицею. Склянку
манної крупи змішати з 1,5 склянками кефіру, яйцем і половиною склянки цукру. Все
залишити на годину, згодом додати розпушувач, пару ложок розчинної кави і знову добре
перемішати. Ягоди білої шовковиці вимити, дати воді стекти, додати в тісто і перемішати.
Даний пиріг готується в мультиварці. Тісто викласти в чашу і випікати 45 хвилин, потім його
дістати, перевернути, знову покласти в чашу і підрум’янити протягом 10-15 хвилин.

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE