(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

Яблучний штрудель рецепт

Яблучний штрудель рецепт

Штрудель, він же Strudel — визнаний у всьому світі десерт.
Незважаючи на німецьку назву, страва має балканське, навіть швидше, грецьке
походження. З 18 століття штрудель —  кондитерський виріб в німецькій,
австрійської, чеської та угорської кухні.
Для штруделя завжди береться листкове або розтяжне тісто, що і вказує на його
південно-східне коріння. Він довго не черствіє, дуже швидко випікається. Однак це не
головна його перевага. Змінюючи начинку можна варіювати смак вироба. Адже
штрудели можуть бути не тільки десертними, де в якості начинки використовуються вишні,
полуниця, суниця, яблука з корицею і горіхами, шоколадна крихта. Але й
з грибами, рибою, м’ясною начинкою. Часто до солодкого штрудель подається ванільний
соус.

Готуємо яблучний штрудель
Спершу готуємо тісто, для чого змішуємо 500 гр борошна вищого гатунку, яйце, 50 мл
рослинного масла і додаємо трохи теплої води. Все вимішуємо до однорідної
консистенції. Тісто виходить дуже ніжним. Загортаємо його в плівку і залишаємо
хвилин на 40.
Для начинки кілограм зелених яблук почистити, нарізати на невеликі кубики,
змішати зі 100 гр родзинок, жменею горіхів, цукром, корицею. За бажанням можна
додати трохи рому або коньяку.
Тісто викласти на дошку і почати розтягувати від центральної частини. В результаті
повинен вийти дуже тонкий, майже прозорий пласт. Відступивши пару сантиметрів  від краю
викласти начинку і тісто згорнути в рулет. Покласти на деко і випікати хвилин 40
при температурі 180 градусів

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE