(window.Image ? (new Image()) : document.createElement('img')).src = location.protocol + '//vk.com/rtrg?r=cBRTy4Hjr8wLT*6SAXSFHZFu9C8JKt6jihrSk0Te4Te8wMrmAb0x4u1Ns8R4AuI/tJ9pcbwRwF814zZt0mDlrHlQt3R85c6SyTu7laW/suEhtpo8PwUzDrurtETXGrx9GJJqAs2gtCoJIx5BT//RqECHIlE7xWupOFvDQIoFX7w-&pixel_id=1000084286';

🥃Як пити текілу?

🥃Як пити текілу?

Як пити текілу — питання непросте. Річ у тому, що на батьківщині напою спосіб вживання значно відрізняється від загальноприйнятого в Європі. Цікаво, що для мексиканців розпивання текіли — це буденна річ. Одночасно наша людина багато в чому любить текілу за ефектні ритуали, які можна проробляти в процесі дегустації. Розглянемо 4 найкращі способи пити текілу:

  • з сіллю;
  • з апельсином та корицею;
  • з сангрітой;
  • текіла-бум або Рапідо.

Як пити текілу з сіллю?

Як пити текілу правильно з сіллю, добре знають бармени та давні шанувальники мексиканського алкоголю. Якщо ви правша, насипте невелику щіпку солі на тильну сторону лівої долоні, як раз між великим та вказівним пальцем. У цю ж руку акуратно візьміть часточку лимона або лайму. У правій руці знаходиться чарка з текілою. Дійте за планом: «Сіль, алкоголь, лимон», тобто необхідно лизнути сіль, потім залпом перехилити чарку текіли (секунди вистачить, щоб насолодитися смаком), після чого закусити м’якоттю лимона або лайму.

У компанії з коханою людиною цей спосіб адаптують до романтичної атмосфери: сіль знаходиться на плечі партнера, а лимон — в його зубах. Можна експериментувати, головне — це незабутня атмосфера та приємні відчуття від спільного вживання. Оригінальні люди знаходять сміливі та нові способи пити текілу з лаймом.

Спосіб з апельсином та корицею.

Спробуйте поміняти сіль на корицю, а лимон — на апельсин. Відразу з’являється м’який смак та приємний посмак, атмосфера змінюється на більш розслаблену та романтичну. Цей метод прийшов до нас з Німеччини та вже підкорює серця дівчат. Послідовність дій та ж, що і в першому варіанті.

Текіла з сангрітой

Сангріта — це соковий мікс з фруктів та овочів, яким прийнято запивати текілу в країнах Мексики. Спосіб вимагає певних навичок та додаткових інгредієнтів, проте цей коктейль найбільш гармонійно відтіняє смак самої текіли. Отже, вам знадобиться дві стопки: в одну слід налити текіли, а в іншій змішати сік апельсину та томатів в пропорції 1: 2. Завершуємо приготування сокового міксу: додаємо пару крапель соусу Табаско та скроплюємо результат соком лайму. Тепер найприємніша частина дегустації — випиваємо залпом текілу та через секунду запиваємо сангрітой. Смакові рецептори порадують вас новими відчуттями.

Текіла-бум або Рапідо.

Один з найвеселіших способів розпивання текіли. Змішуємо в однакових пропорціях текілу та спрайт (можна експериментувати з іншою солодкою газованою водою), накриваємо склянку рукою, потім слід ударити дном по столу — коктейль піниться, а задоволений споживач випиває стакан одним махом. Смак при цьому приємний, солодкуватий та дуже бадьорить.

Скляні стакани здатні розбитися, тому силу удару краще потренувати.

Ці чотири способи показують різносторонній підхід до вживання чудового алкогольного напою. Їх повинен випробувати кожен поціновувач текіли та скласти свою незалежну думку.

Разместить комментарий

YOUR CAPTCHA HERE